Get Adobe Flash player

Διευθυντής:

Δρ. Πέτρος Μανιάτης (Petros Maniatis MD, Ph.D)

Τηλ. Διευθυντή: 213 2057925

Τηλ. Γραμματείας: 213 2057924

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Επιμελητές:

Δημήτρης Φαγκρέζος (Dimitris Fagkrezos MD)

Δρ. Μάγδα Σμαρδά (Magda Smarda MD, Ph.D)

Δημήτρης Αργυρόπουλος (DimitrisArgiropoulos MD)

 

Στην λειτουργία του τμήματος επίσης συμμετέχουν ειδικευόμενοι ιατροί, 8 τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων και τέσσερεις νοσηλεύτριες.

 

«Προετοιμασία και οδηγίες εξωτερικών ασθενών»

 

Οδηγίες προετοιμασίας εξεταζόμενου για αξονική τομογραφία.

 

Οδηγίες προετοιμασίας εξεταζόμενου για μαγνητική τομογραφία.

 

Έντυπο προς συμπλήρωσή πριν την διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Α.Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας

Ο Αξονικός Τομογράφος λειτουργεί σε καθημερινό πρωϊνό ωράριο καθώς και επί 24ώρου βάσεως τις ημέρες της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου. Οι ιατροί βρίσκονται σε εφημερία ετοιμότητας ολες τις υπόλοιπες μέρες. Το τμήμα παράλληλα συμμετέχει στην απογευματινή (ολοήμερη) λειτουργία του νοσοκομείου.

Axonikos1a Axonikos2a 

 

 

Στο τμήμα αξονικής τομογραφίας διενεργούνται κατά μέσο όρο 16.000 αξονικές τομογραφίες το χρόνο, καθώς και πολλές ειδικές εξετάσεις οπως η αξονική στεφανιογραφία και πυελογραφία. Ο εξοπλισμός του τμήματος περιλαμβάνει:

1. Πολυτομικό Αξονικό Τομογράφο PHILIPS Brilliance 64 τομών.

2. Πολυτομικό Αξονικό Τομογράφο TOSHIBA Asteion 4 τομών.

3. Σταθμούς εργασίας για την επεξεργασία των εικόνων:

· Εικόνες πολυεπίπεδης ή τρισδιάστατης ανασύνθεσης.

· Εικονικές (virtual) απεικονίσεις όπως εικονική βρογχοσκόπηση και κολονoσκόπηση.

· Αγγειογραφίες περιφερικών αγγείων,  σπληνοπυλαίου άξονα, αορτής και κλάδων.

· Αξονική στεφανιογραφία.

· Αξονική πυελογραφία.

· Ογκομετρία ήπατος.

4. Σύστημα πλήρους καταγραφής - αρχειοθέτησης ασθενών:

· Ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς.

· Προγράμματα επεξεργασίας δεδομένων-στατιστική ανάλυση.

· Σύστημα PACS.

 

Axonikos3 Axonikos4

 

 

Β.Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας

Οι Μαγνητικοί Τομογράφοι με ισχυρό μαγνητικό πεδίο 1,5 Tesla παρέχουν εξαιρετικές εικόνες και προσφέρουν μεγάλη άνεση στον εξεταζόμενο. Οι μαγνητικοί τομογράφοι έχουν δυνατότητα πλήρους διαγνωστικής απεικόνισης σε Ογκολογικές, Ορθοπεδικές, Νευρολογικές, Αγγειολογικές, Ουρολογικές και Καρδιολογικές εξετάσεις.

To τμήμα διαθέτει τον Μαγνητικό Τομογράφο SIEMENS MΑGNETOM SYMPHONY VISION έντασης μαγνητικού πεδίου 1.5 Τesla.Ο μαγνήτης είναι μόνιμα ανοιχτός και στα δύο άκρα. Είναι καλά φωτισμένος και υπάρχει ανεμιστήρας για άνεση του ασθενούς. Υπάρχει επίσης αμφίδρομο σύστημα ενδοεπικοινωνίας για επικοινωνία μεταξύ ασθενούς και τεχνολόγου. Το μέρος του σώματος που σαρώνεται θα τοποθετηθεί στη μέση του μαγνήτη. Δίνεται επίσης η δυνατότητα τοποθέτησης του ασθενούς με τα πόδια πρώτα για μεγάλη ποικιλία εξετάσεων. Πριν κάθε προγραμματισμό εξέτασης εξωτερικού ασθενούς είναι απαραίτητη η επικοινωνία με την γραμματεία του τμήματος για οδηγίες (2132057924).Ο εξεταζόμενος σε μία μαγνητική τομογραφία δεν εκτίθεται σε ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Ο Μαγνητικός Τομογράφος λειτουργεί σε καθημερινό πρωϊνό ωράριο. Το τμήμα παράλληλα συμμετέχει στην απογευματινή (ολοήμερη) λειτουργία του νοσοκομείου.(Linkεδώ στην σελίδα ολοήμερης λειτουργίας)

Ο Μαγνητικός Τομογράφος διασυνδέεται πλήρως με το ψηφιακό σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασίας εικόνας και δεδομένων του τμήματος.

MRIMachine MRI IMage

 

Γ. Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας – Επεμβατική Κλινική. 

Η μονάδα επεμβατικής ακτινολογίας επανδρώνεται απο το διευθυντή Δρ. Μανιάτη Πέτρο και διενεργείται το μεγαλύτερο μέρος του φάσματος των μη-αγγειακών επεμβατικών πράξεων υπό αξονική ή ακτινοσκοπική καθοδήγηση. Συνολικά διενεργούνται 600 περίπου επεμβατικές πράξεις το χρόνο. Η μονάδα διαθέτει και επεμβατική κλινική με ανάπτυξη τριών κλινών για τη βραχεία νοσηλεία μη επειγόντων περιστατικών. Τα επείγοντα περιστατικά νοσηλεύονται σε κλίνες των παθολογικών ή χειρουργικών κλινικών. To εύρος των επεμβάσεων περιλαμβάνει:

·Βιοψία ή παρακέντηση με λεπτή βελόνη (FNΒ, FNΑ).

·Παροχέτευση συλλογών και αποστημάτων μέσω ειδικών καθετήρων.

·Διαδερμική παροχέτευση χοληφόρων.

·Διαδερμική Νεφροστομία.

·Διαδερμική Χολοκυστεκτομία.

·Θερμοκαυτηρίαση νεοπλασιών με ραδιοσυχνότητες (RF ablation).

·Θερμοκαυτηρίαση νεοπλασιών με μικροκύματα (MW ablation).

·Εκλεκτική επισκληριδία αναλγησία (SNRB).

·Διαδερμική Δισκεκτομή.

·Διηθήσεις Αρθρώσεων.

 

Axonikos5a Axonikos6a

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το τμήμα μας παρουσιάζει έντονη επιστημονική δραστηριότητα συμμετέχοντας ενεργά με ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια καθώς και στη συγγραφή πολλαπλών μελετών που έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα αναγνωρισμένα ιατρικά περιοδικά.

Στο τμήμα μας παρέχεται εκπαίδευση στο αντικείμενο της αξονικής τομογραφίας στα πλαίσια της λήψης της ειδικότητας της ακτινοδιαγνωστικής, σε μεγάλο αριθμό ειδικευομένων ιατρών που προέρχονται από διάφορα νοσοκομεία της Αττικής. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα εξειδίκευσης στον αξονικό τομογράφο και τη μη αγγειακή επεμβατική ακτινολογία ειδικευμένων συναδέρφων υπό την μορφή μετεκπαίδευσης. Τέλος, παρέχεται αναγνωρισμένη από την πολιτεία εκπαίδευση σε τεχνολόγους ακτινολόγους αποφοίτους των Τ.Ε.Ι.

Οι ιατροί συμμετέχουν επίσης στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου, με ομιλίες-διαλέξεις.

Πέραν του διαγνωστικού έργου που προσφέρεται, εκτελείται σημαντικό ερευνητικό έργο με ανάπτυξη ερευνητικών πρωτοκόλλων, σε συνεργασία με τις κλινικές του νοσοκομείου καθώς και με άλλα Νοσοκομεία.

Ιδιαίτερο πεδίο ενδιαφέροντος αποτελούν οι εφαρμογές της εικονικής πραγματικότητας στην Αξονική Τομογραφία, η επεμβατική ακτινολογία και η ανάπτυξη ιατρικού λογισμικού.

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

1. Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας. 

Το τμήμα Αξονικής Τομογραφίας, συμμετέχει στη λειτουργία των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων.

Εκτελούνται όλες οι εξετάσεις Αξονικής Τομογραφίας, κατόπιν ραντεβού, τις ώρες 15.00΄- 19.00΄ σε εργάσιμες ημέρες που καθορίζονται σε μηνιαία βάση αναλόγως του προγράμματος των εφημεριών. Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά στην γραμματεία των απογευματινών ιατρείων, καλώντας το 213 2057924, καθημερινά 10.00-14.00, ενώ δίδονται και λεπτομερείς οδηγίες προετοιμασίας.

 

Οδηγίες προετοιμασίας εξεταζόμενου για αξονική τομογραφία.

 

Αντιαλλεργική αγωγή για εξέταση με ενδοφλέβιοχορήγηση σκιαγραφικής ουσίας.

 

Οι εξετάσεις Αξονικής Τομογραφίας στην απογευματινή λειτουργία, καλύπτονται από το ασφαλιστικό ταμείο των ασθενών και δεν υπάρχει επιπρόσθετη επιβάρυνση. Για τους μη ασφαλισμένους το κόστος μίας Αξονικής Τομογραφίας είναι: 71,11€.

 

2. Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας. 

Στο τμήμα αυτό λειτουργεί ιατρείο συμβουλευτικής επεμβατικών πράξεων κατόπιν ραντεβού όπου ο ασθενής, μετά από ανάλυση του ιατρικού και απεικονιστικού ιστορικού του, καθοδηγείται για την απεικονιστική επεμβατική πράξη που είναι απαραίτητη για την περίπτωσή του.

Παράλληλα στο ίδιο τμήμα μπορούν να διενεργηθούν κατόπιν ραντεβού θεραπευτικές και διαγνωστικές πραξεις εφ’ οσον απαιτείται μόνο βραχεία νοσηλεία.

 

Ταχυδρομική Διεύθυνση:

Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ν.Ιωνίας, «Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων».

Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας – Επεμβατικής Ακτινολογίας.

Αγίας Όλγας 3-5, 14233 Ν. Ιωνία.

 

3.Μονάδα Μαγνητικής Τομογραφίας

Το τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας, συμμετέχει στη λειτουργία των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων. Οι εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας, κατόπιν ραντεβού, τις ώρες 15:00-19:30 σε εργάσιμες ημέρες που καθορίζονται σε μηνιαία βάση αναλόγως του προγράμματος των εφημεριών.Τα ραντεβού κλείνονται τηλεφωνικά στην γραμματεία των απογευματινών ιατρείων, καλώντας το 2132057924, καθημερινά 8:30-13:00, ενώ δίδονται και λεπτομερείς οδηγίες προετοιμασίας.Οι εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας, καλύπτονται από το ασφαλιστικό ταμείο των ασθενών και δεν υπάρχει επιπρόσθετη επιβάρυνση.


Οδηγίες προετοιμασίας εξεταζόμενου για μαγνητική τομογραφία.

 

Έντυπο προς συμπλήρωσή πριν την διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας.

 

Γραμματεία Μαγνητικού Τομογράφου Τηλ: 2132057924