1

Σκοπός

Το Τμήμα Διατροφής είναι υπεύθυνο για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων που διατίθενται στο νοσοκομείο και με ευθύνη του γίνεται η προετοιμασία και η παρασκευή των γευμάτων που προσφέρονται στους ασθενείς και στο εφημερεύον ιατρικό προσωπικό.

Στο τμήμα διατροφής ανήκουν κατά βάση οι δραστηριότητες που σχετίζονται με:

· το σχεδιασμό του διαιτολογίου των ασθενών, φροντίζοντας για την επάρκεια, την ποικιλία και την κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών στις διαφορετικές παθολογικές καταστάσεις.

· την αξιολόγηση της κατάστασης θρέψης νοσηλευόμενων ασθενών όπου αυτό είναι απαραίτητο.

· το σχεδιασμό της κατάλληλης διατροφικής υποστήριξης των ασθενών με δυσκολίες σίτισης, δυσθρεψία ή άλλες κλινικές καταστάσεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη διαταραχή της κατάστασης θρέψης.

· το σχεδιασμό διαιτολογίων και την εκπαίδευση ασθενών με χρόνια νοσήματα οι οποίοι νοσηλεύονται ή παρακολουθούνται στο τακτικό εξωτερικό Διαιτολογικό ιατρείο.

Στο τμήμα εντάσσονται επίσης, οι επιστημονικές, οργανωτικές, εκπαιδευτικές και διοικητικές δραστηριότητες όλων όσων εμπλέκονται με τα τρόφιμα από την παραλαβή μέχρι και τη διάθεση τους.

Η οικονομική λειτουργία και η διοίκηση του τμήματος εντάσσονται στις δραστηριότητες της Διοικητικής Υπηρεσίας, ενώ η επιστημονική δραστηριότητα των κλινικών διαιτολόγων εντάσσεται στις δραστηριότητες της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου.

Επικοινωνία

Το γραφείο των Διαιτολόγων και της Διαχείρισης Τροφίμων του Τμήματος Διατροφής βρίσκεται στο Ισόγειο του νοσοκομείου.

Το εξωτερικό Διαιτολογικό ιατρείο βρίσκεται στον χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων στον 2ο όροφο και λειτουργεί Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 9:00-13:20. Από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ραντεβού μπορείτε να κλείνετε, καλώντας τον αριθμό 14500, Δευτέρα-Κυριακή, 24 ώρες το 24ωρο  ή μέσω Διαδικτύου, επισκεπτόμενοι τον ιστοχώρο www.14500.gr. Στο ιατρείο προσέρχεστε με εισιτήριο που εκδίδεται από τη Γραμματεία των Εξωτερικών Ιατρείων, ενώ είναι χρήσιμο, εάν έχετε πραγματοποιήσει πρόσφατα εξετάσεις (αίματος, ορμονολογικές), να φέρετε μαζί τα αποτελέσματα. Η συχνότητα παρακολούθησης των ασθενών στο Διαιτολογικό ιατρείο καθορίζεται, ανάλογα με το περιστατικό, από την υπεύθυνη διαιτολόγο.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τμήμα Διατροφής
Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας 
Αγίας Όλγας 3-5, ΤΚ 14233
Νέα Ιωνία

Τηλ.: 213.205.7019, FAX: 213.205.7049
Εmail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

rantevou small

Στελέχωση Τμήματος

Το Τμήμα Διατροφής απαρτίζεται από τους:

· ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ: Φίλου Θεοδώρα, ΠΕ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Είναι υπεύθυνη για την ομαλή λειτουργία του τμήματος και τον προγραμματισμό, καταμερισμό και συντονισμό των εργασιών όλων των ειδικοτήτων που απασχολούνται στο τμήμα Διατροφής. Εισηγείται στην διοίκηση για όλα τα θέματα που αφορούν το τμήμα και είναι αρμόδια για την αξιολόγηση των εργαζομένων στο τμήμα. Επιπλέον, συντάσσει εβδομαδιαία διατροφικά προγράμματα νοσηλευόμενων ασθενών και εφημερευόντων ιατρών, παρακολουθεί και παρέχει διατροφικές οδηγίες για τους νοσηλευόμενους ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης διατροφικής φροντίδας, ενώ παρακολουθεί και εκπαιδεύει τους ασθενείς που προσέρχονται στο εξωτερικό ιατρείο. Παράλληλα, συμμετέχει στις επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου που αφορούν τη Διατροφή.

· ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ: Πλυτζανοπούλου Πετρίνη, ΠΕ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Συντάσσει εβδομαδιαία διατροφικά προγράμματα νοσηλευόμενων ασθενών και εφημερευόντων ιατρών, παρακολουθεί και παρέχει διατροφικές οδηγίες για τους νοσηλευόμενους ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης διατροφικής φροντίδας, ενώ παρακολουθεί και εκπαιδεύει τους ασθενείς που προσέρχονται στο εξωτερικό ιατρείο. Παράλληλα, συμμετέχει στις επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου που αφορούν τη Διατροφή.

· ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ: Κωνσταντινίδου Μαρία, ΠΕ Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc

Συντάσσει εβδομαδιαία διατροφικά προγράμματα νοσηλευόμενων ασθενών και εφημερευόντων ιατρών, παρακολουθεί και παρέχει διατροφικές οδηγίες για τους νοσηλευόμενους ασθενείς που χρήζουν ιδιαίτερης διατροφικής φροντίδας, ενώ παρακολουθεί και εκπαιδεύει τους ασθενείς που προσέρχονται στο εξωτερικό ιατρείο, ενώ – σε συνεργασία με το Παιδιατρικό εξωτερικό ιατρείο – παρέχει διατροφικές συμβουλές και σε παιδιατρικούς ασθενείς. Παράλληλα, συμμετέχει στις επιστημονικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου που αφορούν τη Διατροφή.

· ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Ξενικάκη Σεβαστή, ΤΕ Διοικητικός Υπάλληλος

Είναι υπεύθυνη για την διαχείριση τροφίμων, ειδών εστίασης και υλικού καθαριότητας, καθώς και εκτέλεσης των ανάλογων παραγγελιών. Συντάσσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αφορούν διαχειριστικά θέματα.

· ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ: Δημόπουλος Άγγελος, ΔΕ Διοικητικός Υπάλληλος

Παραλαμβάνει (μαζί με την επιτροπή παραλαβής) τα τρόφιμα που προμηθεύεται το νοσοκομείο, ενώ είναι υπεύθυνος για την ασφαλή και κατάλληλη αποθήκευσή τους και παράδοσή τους στα μαγειρεία.

Τηλέφωνο Αποθήκης τροφίμων: 213.205.7156 

2

 

·  ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ:

     ΜΑΓΕΙΡΟΙ

      · Πυρβέλη Σοφία, ΔΕ Μάγειρας

      · Καστριώτης Γεώργιος, ΔΕ Μάγειρας

   ΒΟΗΘΟΙ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

      · Πεταλούδης Αναστάσιος, ΥΕ Μάγειρας

      · Μιχαηλίδης Πρόδρομος, ΥΕ Μάγειρας

   ΠΛΥΝΤΡΙΑ ΣΚΕΥΩΝ

      ·Τριανταφύλλου Γκόλφω, ΥΕ πλύντρια

·  ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ:

      · Καλύβα Κωνσταντίνα, ΥΕ τραπεζοκόμος

      · Καραβίδα Ευαγγελία, ΥΕ τραπεζοκόμος

      · Καλπουζάνη Ιωάννα, ΥΕ τραπεζοκόμος

      · Μέστρου Ευαγγελία, ΥΕ τραπεζοκόμος

      · Μπονίκου Ζωή, ΥΕ τραπεζοκόμος

      · Κανάτη Ειρήνη, ΥΕ τραπεζοκόμος

Στα μαγειρεία του νοσοκομείου βρίσκονται στην διαδικασία πιστοποίησης μέσω του συστήματος HACCP, καθώς τηρούνται όλοι οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής όσον αφορά τους χειρισμούς και διακίνηση των τροφίμων και την παρασκευή των γευμάτων, ενώ καθημερινά διενεργούνται ειδικοί έλεγχοι συμμόρφωσης του προσωπικού στους κανόνες ορθής διαχείρισης τροφίμων.

 

Τα γεύματα και οι ώρες διανομής τους στο νοσοκομείο έχουν ως εξής:

Πρωινό: 8.00 π.μ.

Δεκατιανό: 10.00 π.μ. (όπου απαιτείται)

Μεσημεριανό: 13.00 μ.μ.

Βραδινό: 18.30 μ.μ.  

 

 

pyramid